דף הבית >> פודקאסט ציפורניים >> ניהול עסקי ציפורניים >> איך לפתוח עסק לציפורניים בבית
איך לפתוח עסק לציפורניים בבית
בפודקסט הזה תשמעי איך לפתוח עסק לציפורניים בבית, צעד אחר צעד, שיוליכו אותך לפתיחת עסק מצליח בבית.
כדי לשמוע את הפודקאסט, לחצי על המשולש הקטן למטה
תמליל פודקאסט - איך לפתוח עסק לציפורניים בבית
הי, הנושא שלנו היום, איך לפתוח עסק לציפורניים, בבית

את המכון הראשון שלי פתחתי בשנת 1976. זה היה בית הספר והמכון הראשון לציפורניים בישראל ושמו היה סופרנייל. הייתי בין החברות הראשונות בעולם שעסקו בתחום, לא ידעתי ולא הבנתי כלום בניהול או בעסקים, ידעתי רק לבנות ציפורניים באקריל. זה מה שהיה אז. עם הזמן למדתי הכל לבד, שילמתי מחירים גבוהים ובניתי את הדרך המיוחדת שלי בעולם הציפורניים. מאז הקמתי עשרות מכונים, חלקם בבעלותי, חלקת בבעלות זכיינים וחלקם כתמיכה לאנשים שפנו אלי ובקשו את עזרתי.
פתיחת עסק לטיפולי ציפורניים בבית, הוא תהליך קל יחסית, אבל דורש תשומת לב למספר פרטים חשובים עליהם אדבר. אני יוצאת מתוך הנחה שעשית את כל הבדיקות הנדרשות והחלטת שזה מה שאת רוצה לעשות. להקים עסק לציפורניים בבית. מכאן אשתדל להוליך אותך שלב אחר שלב, לעזור לך להקים את העסק שלך בצורה נכונה, שתתרום להצלחתך מהרגע הראשון. זה כיף גדול ומצד שני גם אחריות גדולה. הדרך בה אייעץ לך לעשות את הדברים, היא הדרך שלי, כל מה שאספר לך יישמתי בעצמי ובהצלחה רבה עשרות פעמים ועשרות שנים.

הנושא הראשון שנדבר עליו הוא  – מימון העסק
הפעולה הראשונה שנרצה לבדוק היא, איזה סכום את צריכה כדי להקים את העסק החדש. על מנת שתגיעי לתחשיב הכי מדוייק עלייך לבדוק שלושה פרמטרים עיקריים, אחד עלות ההכשרה, שניים עלות סידור פינת עבודה בבית שלוש עלות ציוד ועלות חומרים לעבודה. כרגע אני לא מכניסה בתחשיב עלויות שיווק. על זה אדבר בפרק אחר ואתן לך רעיונות איך לשווק את עצמך במינימום הוצאות ובמקסימום תוצאות.

1. נתחיל לבדוק את עלות ההכשרה המקצועית
טיפולי ציפורניים הוא תחום נרחב המכיל בתוכו מספר מקצועות כמו בניית ציפורניים, לק ג'ל, מניקור, פדיקור, קישוטי ציפורניים ועוד.... כל אחד מהטיפולים האלו הוא מקצוע בפני עצמו ובכל אחד מהטיפולים האלו תלמדי לעבוד עם חומרים שונים ובטכניקות עבודה שונות. אני ממליצה לבחור תחום אחד או שניים ללמוד אותם ולהתמחות בהם. בחרי בתחום שאת הכי אוהבת, במה שהכי מושך אותך ובמה שאת חושבת שתהיי הכי טובה. עם הזמן יפתחו בפנייך אפשרויות רבות להמשיך ללמוד, להרחיב את הידע המקצועי שלך ואת תפריט הטיפולים שתעניקי ללקוחותייך. בשלב זה בו את נמצאת בתחילת הדרך, עדיף להתמקד בלימוד קורס אחד. הגדירי לעצמך מראש מה את רוצה ללמוד.

הגדרה מראש יכולה להיות למשל החלטה כזו:
אני רוצה ללמוד מניקור בצורה נרחבת ובנוסף אני רוצה להתמחות בטפול לק ג'ל וגם בקישוטי ציפורניים בסגנון מסויים. ברגע שהחלטת מה את רוצה ללמוד, תתמקדי בזה. ההחלטה שלך תעזור לך גם במציאת מורה מתאימה, או בית ספר המתאים לך.
לאחר שהחלטת מה את רוצה ללמוד, זה הזמן להתחיל להרים טלפונים לבתי ספר שונים ולמורות פרטיות לציפורניים, לבדוק את תוכנית הלימודים, לבדוק את תנאי הלימודים, למשל כמה תלמידות בכיתה ולבדוק את מחיר הקורס.
רוב האינפורציה נמצאת באינטרנט, אפשר לעשות הכל מהבית ולהגיע בקלות לעשרות מקומות, להתקשר ולדבר איתם, לקבל מידע ותשובות לשאלותייך, אפשר לגלוש באתרים ולהתרשם גם מהתוכן שנמצא בהם, לראות תמונות ולקבל מושג על המקום. זה דורש התמקדות במטרה והשקעה בזמן. לאחר עבודה יסודית ומעמיקה, יהיה לך מושג פחות או יותר, מה עלות ההכשרה המקצועית שלך ותהיה לך גם תשובה לשאלה איזה בית ספר או מורה פרטית יכולים לבוא בחשבון עבורך.
לצורך התחשיב שלנו, בואי נקבע באופן תאורטי, שקבלת הצעות לקורסים שנעים בין 1500 ל- 4000 ₪.

2. הנושא הבא שנטפל בו הוא סידור פינת עבודה
בחרי את המיקום בבית בו תרצי להקים את פינת העבודה שלך. דאגי שתהיה בפינה תאורה טובה, שקעים חשמליים, מדפים ועוד.. אולי יש צורך לסייד את הפינה או לעשות תיקונים כלשהם, הכל בהתאם למצב ובהתאם לרצונותייך. לאחר שתבחני מה צריך לעשות, תוכלי לקבל הצעות מחיר או להעריך בעצמך את העלויות בהכנת הפינה.  
לצורך התחשיב שלנו, בואי נקבע באופן תאורטי, שקבלת הצעות לסידור פינת העבודה, בסכומים שנעים בין 500 ל- 1500 ₪.
3. הנושא הבא קניית ציוד וקניית וקניית חומרים
התקשרי לספקים המוכרים ציוד וחומרים לציפורניים ובקשי הצעות מחיר. מבחינת ציוד את זקוקה לשולחן מניקור, 2 כסאות, מנורת תאורה לשולחן, מכונת שיוף לציפורניים, סטנד לג'לים לתליה על הקיר, אולי עגלת שרות בה תאכסני את החומרים, סטריליזטור. זה פחות או יותר הציוד שאת זקוקה לו. אפשר גם לאלתר חלק מהציוד, אם יש לך כסאות נוחים בבית למשל, או מדפים, או כל ריהוט שמתאים לפינת העבודה, השתמשי בו. תוכלי למצוא ריהוט מתאים ולא יקר גם בחנויות רגילות, או ביד 2.
לצורך התחשיב שלנו, בואי נקבע באופן תאורטי, שקבלת הצעות מחיר לקניית ציוד שנעות בין  2000 ל- 5000 ₪.
חוץ מהציוד את זקוקה גם לחומרים לעבודה הכוללים למשל, לק ג'ל, מנורה לייבוש ג'ל, צבתית, דוחפי עורף פצירות, מרכך עור ועוד...
לצורך התחשיב שלנו, בואי נקבע באופן תאורטי, שקבלת הצעות מחיר לחומרים שנעות בין  1500 ל- 2000 ₪.
אם נסכם את שלושת הפרמטרים שבדקנו, בחישוב כללי יוצא שעלות הקמת עסק לציפורניים בבית נע בין 5,500 ₪ לבין 12,500 ₪.
 
לאחר שתסיימי לבדוק את שלושת הפרמטרים שציינתי ולאחר שהתאמת את האפשרויות השונות לטעמך ולצרכים האישיים שלך, יפתרו לך סימני השאלה שהיו לך בתחילת הדרך. תדעי כמעט במדוייק מה הסכום שאת אמורה להשקיע בעסק החדש, יהיה בידייך המון מידע, אינפורמציה וקשרים שאספת לעצמך בדרך, תוך כדי שאת מבררת ובודקת את הדברים. תדעי בדיוק מה את רוצה ללמוד, כמה זה יעלה, תדעי פחות או יותר איפוא את רוצה ללמוד, תדעי איפוא פינת העבודה שלך ותוכלי להתחיל, לתכנן ולסדר אותה בהתאם לרצונך, תוכלי לבחור ולהזמין ציוד מיד עם הרשמתך לקורס והדבר החשוב ביותר הוא תשמרי על מסגרת התקציב שלך ותתחילי את העסק שלך ברגל ימין.

4. הצעד הבא - הרשמה לקורס שבחרת
תקופת הלימודים היא קצרה יחסית והיא החלק הפחות קשה בתהליך הקמת העסק. בזמן הלימודים, את נמצאת בחממה שעוטפת, מלמדת ועוזרת לך להגיע להישגים. נצלי את התקופה הזו ובמקביל, סדרי את פינת העבודה שלך. אני מאוד מאוד ממליצה, לאחר כל שיעור, לבוא הביתה ולהתאמן. את יכולה להתאמן על עצמך, על אצבעונים ובשלב מסויים גם על אנשים הקרובים לך. עדייו ללא תמורה כספית. אני מאמינה ודוגלת בעבודה מעשית ובצבירת נסיון, היתקלות בבעיות מקצועיות וקבלת פתרונות ותשובות מהמדריכה שלך, אלו הדברים החשובים בשלב זה ועדיף לעשות את זה במקביל להכשרתך בקורס.

5. תקופת הסטאז'
לאחר שסיימת את הלימודים, אני ממליצה לכל אחת לעשות בין שלוש לחמש זוגות ידיים. טפלי בנשים הקרובות אלייך. המטרה היא להתרגל לפינת העבודה שלך, לכסא, לגובה השולחן, לתאורה ועוד.. סדרי את שולחן העבודה באופן קבוע, כך שתדעי איפוא נמצא כל דבר, שהכל יהיה בהישג ידך ונוח לתפעול. שימי לב לזמן הטיפול, תרגלי שוב את הנקודות שאת חלשה בהן. תעקבי אחרי הלקוחות שלך ותוודאי שהטיפולים שאת עושה במסגרת הסטאז'  מחזיקים מעמד על הלקוחות שלך לפחות שבועיים. זוהי תוצאה טובה להתחלה, אבל את צריכה להגיע למצב שהעבודה שלך תשאר שלושה שבועות על הציפורניים של הלקוחה. לאחר שתעשי מספר זוגות ידיים, תרכשי לעצמך בטחון מקצועי ובטחון אישי ותהיי מוכנה לצאת לדרך.

6. הכנת תוכנית עבודה
לפני שאת מתחילה לשווק את עצמך ולגייס לקוחות חדשות, עשי לך טבלה מדוייקת של ימים ושעות עבודה. לכל אחת יש תנאים אישיים שהיא צריכה להתחשב בהם. אם את סטודנטית שלומדת בימים ובשעות מסויימות, או אם את אמא לילדים קטנים הנמצאים בגן בשעות מסויימות, אם את טיפוס של בוקר או לילה, כל אחת בהתאם למציאות שלה, תכין לעצמה ימים ושעות בהם היא מקבלת לקוחות. קחי בחשבון שלקוחה שמגיעה אלייך צריכה להתקבל בזמן, צריכה להיכנס לפינת טיפולים, אסתטית, נקיה ומסודרת, צריך שיהיה שקט יחסי בבית ובלי הפרעות, תעשי לעצמך את כל הסידורים בהתאם ותחליטי על שעות העבודה שלך, אותן תמסרי ללקוחותייך. שימי לב ללוח השנה, לחגים ולחופשים. תכנני הכל מראש. אם את רוצה לקבל לקוחות גם בשעות חריגות, תדאגי לשמור על תנאי העבודה שהצבת לעצמך. תתיחסי ללקוחותייך, כפי שאת רוצה שיתייחסו אלייך, זה יוסיף רבות למוניטין שלך ויעזור לך לצבור חוג לקוחות קבוע ונאמן.

7. רגע לפני שהלקוחות מגיעות – נשארו לך עוד שני דברים לעשות:
הדבר הראשון הוא בטוח לעסק
הדבר השני הוא פתיחת תיק ברשויות המס
 
פוליסת בטוח
אני ממליצה לפנות לסוכן בטוח כבר בשלב שבו את מתחילה להתאמן על בנות משפחה וחברות. עדכני את סוכן הביטוח שאת פותחת עסק בבית ובקשי ממנו הצעת מחיר לבטוח צד שלישי ולבטוח סיכון מקצועי. בטוח צד שלישי נותן לך כיסוי במקרה ולקוחה שהגיעה אלייך נפלה חלילה או נפגעה בכל צורה שהיא.
בטוח סיכון מקצועי, הוא הביטוח החשוב ביותר בעיני וזה אומר שבמידה ומסיבה כלשהי, תגרמי נזק כלשהו ללקוחה או לציפורניים של הלקוחה והיא תתבע אותך, יהיה לך כיסוי ביטוחי.

הנושא השני הן רשויות המס
עוד לפני שקיבלת את התשלום הראשון, עלייך לפתוח במעמ תיק עוסק פטור וליידע את מס הכנסה ואת בטוח לאומי שהפכת לעצמאית. ניתן לעשות את זה לבד, או דרך מנהל חשבונות, או יועץ מס. הטיפול בעוסק פטור הוא זול מאוד יחסית. מצאי לך מישהו טוב שיטפל בכל העניינים שלך. חשוב מאוד להיות מסודרת בתחום הזה, לעבוד בראש שקט, להיות חופשיה ולפרסם את עצמך בכל מקום שתרצי.
להיות עוסק פטור זה ממש קל. מוציאים קבלה לכל לקוחה ורק פעם בשנה מגישים דוח למס הכנסה. אפרט יותר בפרק מיוחד שאקדיש לנושא הזה.

אם נתקלת בבעיה או שאלה, את יכולה לפנות אלי בוואטסאפ. שיהיה לך בהצלחה.

נתראה בפודקאסט הבא, יהיה מעניין, תבואו



                                                                                                      אילנה זהבי

                                                                                       מייסדת ענף הציפורניים בישראל